Účetní specifika společenství vlastníků jednotek v konkrétních podmínkách - Abelová, Kateřina (2015)
Bakalářská práce se věnuje problematice společenství vlastníků jednotek. Nejprve uvádí právní postavení společenství vlastníků jednotek včetně jeho vzniku a zániku a působnosti jednotlivých orgánů. Následně jsou popsány účetní předpisy charakteristické pro společenství vlastníků jednotek. Praktická část je zaměřena na konkrétní účetní postupy Společenství vlastníků jednotek bytového domu - bydlení Petržílkova, které do jisté míry porovnává s postupy vycházejícími z účetních předpisů.