Plnění rozpočtu v konkrétních podmínkách městyse Holany v letech 2011 - 2013 - Koleňáková, Tereza; Takáčová, Hana, 1952-; Nováková, Štěpánka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalářská práce pojednává o hospodaření a financování územních samosprávných celků, konkrétně obcí. V práci je řešena základní charakteristika obcí, dále se práce zabývá problematikou rozpočtu, jeho schvalování až po konečné plnění. Opomenuta není ani reforma účetnictví, která se stala významným milníkem pro všechny vybrané účetní jednotky. Teoretické znalosti nabyté v první části bakalářské práce jsou aplikovány na vybranou obec, konkrétně městys Holany. Praktická část v úvodu seznamuje čtenáře se základní charakteristikou městyse Holany a dále je provedená podrobná analýza příjmů a výdajů a porovnání rozpočtového výsledku hospodaření s účetním výsledkem hospodaření.
Vedoucí práce: Hana Takáčová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses