Komparace nemocenského pojištění v ČR, Německu a rakousku - Hrušková, Tereza; Vítek, Leoš, 1970-; Bayer, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato práce se zabývá nemocenským pojištěním v České republice, Německu a Rakousku. Nemocenské pojištění je důležitou součástí systému sociálního zabezpečení, zajišťuje náhradu části výdělku v případě nemoci či pracovní neschopnosti a zmírňuje propad životního standardu při výpadku příjmu. Hlavním cílem práce je popsat systémy nemocenského pojištění a provést komparaci vybraných prvků pojištění v jednotlivých zemích. První kapitola obsahuje historický vývoj sociálního zabezpečení v Evropě. V druhé až čtvrté kapitole jsou popsány systémy nemocenského pojištění jednotlivých zemí. V poslední kapitole je provedena komparativní analýza vybraných prvků nemocenského pojištění.
Vedoucí práce: Leoš Vítek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses