Řízení rizik pomocí zajišťovacích instrumentů - Dubovská, Tereza (2015)
Bakalářská práce se věnuje problematice řízení úvěrového rizika pomocí zajišťovacích instrumentů. Definuje úvěrové riziko jako celek, jeho složky, vznik a řízení. Práce představuje zajištění úvěrového rizika obecně dle jeho funkcí a členění a také jeho spojení s konkrétní pohledávkou a vztahem s cenou obchodu. Popisuje jednotlivé zajišťovací instrumenty a stanovuje předpoklady jejich využití. Tyto předpoklady jsou dále ověřeny na výsledcích dotazníkového šetření v leasingových společnostech.