Řízení rizik pomocí zajišťovacích instrumentů - Dubovská, Tereza; Blahová, Naďa, 1958-; Kučera, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalářská práce se věnuje problematice řízení úvěrového rizika pomocí zajišťovacích instrumentů. Definuje úvěrové riziko jako celek, jeho složky, vznik a řízení. Práce představuje zajištění úvěrového rizika obecně dle jeho funkcí a členění a také jeho spojení s konkrétní pohledávkou a vztahem s cenou obchodu. Popisuje jednotlivé zajišťovací instrumenty a stanovuje předpoklady jejich využití. Tyto předpoklady jsou dále ověřeny na výsledcích dotazníkového šetření v leasingových společnostech.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses