Účtování nákladů v České republice a v Ruské federaci - Ragula, Tatiana (2015)
Cílem bakalářské práce "Účtování nákladů v České republice a Ruské federaci" je posoudit hypotézu, že účtování nákladů v českém účetním systému je stejné jako v ruském účetnictví, a to metodou srovnání těchto dvou systémů, jejich zásad, legislativních dokumentů, vnějšních a vnitřních vlivů států. Práce je rozdělena na teoretickou část a praktickou. První kapitola pojednává o českém systému účetnictví, o způsobu rozdělení nákladů a jejich účtování. Další tři kapitoly teoretické části rozvíjí problém účtování nákladů v Ruské federaci, a to jak z pohledu finančního účetnictví, tak i z daňového. Praktická část je náhledným příkladem účtování transakce, hlavně nákladů v obou účetních systémech, aplikovaná na konkrétní společnost.