Analýza pojetí a marketingu stálých expozic v galeriích výtvarného umění v Čechách. - Vičarová, Barbora (2015)
Bakalářská práce se věnuje tématu stálých expozic v regionálních galeriích výtvarného umění v Čechách. Analyzuje umělecké přístupy k prezentaci sbírkových předmětu ve stálé expozici, marketingové nástroje používané k propagaci stálé expozice a komunikaci s veřejností a médii. V teoretické části nastiňuje současnou koncepci stálých expozic spolu s obsahy a způsoby prezentace výtvarných děl, v praktické části pak na příkladu třech konkrétních stálých expozic v regionálních galeriích analyzuje a porovnává tyto přístupy. V závěrečné části praktického oddílu se pak snaží nastínit současné trendy v prezentaci a koncepci dlouhodobých výtvarných expozic a navrhuje budoucí směr zejména marketingové propagace daných výstav.