Likvidace obchodních korporací bez právního nástupce - Rejzková, Lucie; Randáková, Monika, 1966-; Míková, Marie, 1953-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Diplomová práce se věnuje problematice likvidace obchodních korporací bez právního nástupce. Vymezuje likvidaci z právního, účetního a daňového hlediska. Obsahuje ukázku praktického příkladu likvidace na fiktivní obchodní společnosti Opera s.r.o. V závěru se na případech likvidace z praxe snaží ověřit hypotézu: "Procentní poměr hodnoty podílu likvidačního zůstatku k základnímu kapitálu společnosti je v případě nucené likvidace nulový, zatímco u dobrovolné likvidace se pohybuje v průměru kolem 50 %".
Vedoucí práce: Monika Randáková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses