Plnění rozpočtu v časové řadě let 2012 - 2013 v konkrétních podmínkách města Havlíčkův Brod - Kopecká, Gabriela; Takáčová, Hana, 1952-; Nováková, Štěpánka; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Hlavní záměrem této práce je analyzovat plnění rozpočtu města Havlíčkův Brod ve sledovaných letech 2012 a 2013. První část obsahuje rozbor pojmu obce, její působnosti a orgány. Poté je práce zaměřena na strukturu a postup tvorby rozpočtu. V neposlední řadě patří do této části ještě základní informace o účetní reformě veřejných financí, která proběhla v roce 2010, a hlavní změny, které nastolila. Druhá část je již orientovaná na vybrané město Havlíčkův Brod. Naleznete zde nejen obecné informace o městě, ale i podrobný rozbor rozpočtu. Rozbor se týká především příjmů, výdajů a rozpočtového výsledku hospodaření, který je posléze porovnáván s účetním výsledkem hospodaření. Dále jsou zde uvedeny operace, které způsobují rozdíl mezi těmito dvěma výsledky. V poslední kapitole druhé části jsou analyzovány peněžní fondy obce, jejich tvorba a hospodaření s nimi.
Vedoucí práce: Hana Takáčová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses