Zhodnocení a predikce ekonomického vývoje firmy Čepro, a.s. - Dušková, Lidia (2015)
Bakalářská práce se soustřeďuje na hodnocení a predikci budoucího vývoje akciové společnosti Čepro, a.s. Je rozdělena do dvou hlavních částí a to teoretické a praktické. V teoretické části jsou vysvětleny metody, později využité v rámci rozboru vývoje zkoumané společnosti. Praktická část se zaměřuje na hodnocení vývoje společnosti Čepro, a.s. mezi lety 2008-2013. V praktické části budou aplikovány známé finanční ukazatele rozšířené o ukazatel ekonomické přidané hodnoty (EVA), dále pak o bankrotní a bonitní modely. Výstupy z analýzy budou okomentovány a podrobně rozebrány.