Představení US GAAP pro nevládní neziskový sektor - Baláčková, Hana (2015)
Práce se zabývá americkými účetními standardy US GAAP pro nevládní neziskové organizace. V první části se věnuje charakteristice nevládního neziskového sektoru obecně a představuje nevládní neziskové organizace v prostředí Spojených států amerických. Druhá část práce se zabývá standardy č. 116 Účtování přijatých a poskytnutých příspěvků a č. 117 Finanční výkazy nevládních neziskových organizací. Na závěr práce hodnotí přínos těchto standardů a zvažuje jejich možnou implementaci v podmínkách České republiky a dalších zemí.