Představení US GAAP pro nevládní neziskový sektor - Baláčková, Hana; Poutník, Lukáš; Takáčová, Hana, 1952-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Práce se zabývá americkými účetními standardy US GAAP pro nevládní neziskové organizace. V první části se věnuje charakteristice nevládního neziskového sektoru obecně a představuje nevládní neziskové organizace v prostředí Spojených států amerických. Druhá část práce se zabývá standardy č. 116 Účtování přijatých a poskytnutých příspěvků a č. 117 Finanční výkazy nevládních neziskových organizací. Na závěr práce hodnotí přínos těchto standardů a zvažuje jejich možnou implementaci v podmínkách České republiky a dalších zemí.
Vedoucí práce: Lukáš Poutník
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses