Komparace české účetní legislativy a IFRS z hlediska tvorby účetních rezerv - Satranová, Kateřina (2015)
Bakalářská práce na téma "Komparace české účetní legislativy a IFRS z hlediska tvorby účetních rezerv" pojednává o rozdílech ve vykazování účetních rezerv mezi dvěma účetními rámci pouţívanými v České republi-ce. Cílem bakalářské práce je oba účetní systémy charakterizovat, porovnat a shrnout nejpodstatnější rozdíly. Nejprve se práce zabývá obecnou charak-teristikou rezerv, poté rezervami vykazovanými dle IFRS a dle českých předpisů a na samém závěru teoretické části jsou shrnuty nejpodstatnější rozdíly ve vykazování. Součástí práce je analýza vykazování rezerv čes-kými i zahraničními účetními jednotkami z hlediska odvětví a z hlediska pouţívaného účetního systému.