Komparace české účetní legislativy a IFRS z hlediska tvorby účetních rezerv - Satranová, Kateřina; Dvořák, Martin; Vašek, Libor, 1978-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalářská práce na téma "Komparace české účetní legislativy a IFRS z hlediska tvorby účetních rezerv" pojednává o rozdílech ve vykazování účetních rezerv mezi dvěma účetními rámci pouţívanými v České republi-ce. Cílem bakalářské práce je oba účetní systémy charakterizovat, porovnat a shrnout nejpodstatnější rozdíly. Nejprve se práce zabývá obecnou charak-teristikou rezerv, poté rezervami vykazovanými dle IFRS a dle českých předpisů a na samém závěru teoretické části jsou shrnuty nejpodstatnější rozdíly ve vykazování. Součástí práce je analýza vykazování rezerv čes-kými i zahraničními účetními jednotkami z hlediska odvětví a z hlediska pouţívaného účetního systému.
Vedoucí práce: Martin Dvořák
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses