Analýza dopadu přijetí IFRS pro SME českým podnikem - sestavení zahajovacího výkazu finanční situace - Procházková, Lenka; Vašek, Libor, 1978-; Procházka, David, 1979 říjen 10.-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá aplikací Mezinárodního standardu účetního výkaznictví pro malé a střední podniky (IFRS pro SME, dále také Standard) na českou společnost vykazující dle české účetní legislativy (dále také ČÚL) s bližším zaměřením na sestavení zahajovacího výkazu finanční situace, který je účetní jednotka povinna při přechodu na tento Standard sestavit. Cílem je poukázat na náročnost tohoto přechodu a s ním spojená pozitiva a negativa, což tvoří teoretickou část práce. Její nedílnou součástí je i vymezení základních pojmů důležitých pro každou účetní jednotku přecházející na tento mezinárodní standard jakožto datum přechodu, první přechod apod. Stěžejní částí práce je poté analýza rozvahy vybrané společnosti, která bude po úpravách, které jsou v souladu s IFRS pro SME, přetransformována právě do zahajovacího výkazu finanční situace. Výsledky práce dokazují, že celý proces není záležitostí úpravy několika čísel, ale je to náročný proces, který v každé společnosti vyžaduje zvýšené pracovní úsilí.
Vedoucí práce: Libor Vašek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses