Finanční analýza společnosti PETROF, spol. s r.o. - Marek, Michal (2015)
Cílem této bakalářské práce je zjistit pomocí metod finanční analýzy finanční zdraví a stabilitu společnosti PETROF, spol. s r.o., jež je významným výrobcem klavírů a pianin nejen v České republice, ale v celé Evropě. Pro tato zjištění je vycházeno převážně z každoročně zveřejňovaných účetních závěrek za roky 2009 až 2013. V teoretické části jsou popsané ukazatele vybrané pro účel této bakalářské práce a následně jsou v praktické části aplikovány na analyzovanou firmu, okomentovány, a pokud to je vhodné, porovnány s konkurujícími společnostmi.