Fundamentálna analýza vybranej investičnej príležitosti - Ďurík, Peter; Brada, Jaroslav, 1964-; Langer, Miroslav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Predmetom diplomovej práce "Fundamentálna analýza vybranej investičnej príležitosti" je ocenenie spoločnosti Pivovar Nymburk, s.r.o. pomocou zvolených fundamentálnych faktorov. Cieľom práce je stanovenie trhovej hodnoty podniku k 1.1.2014 za účelom vlastníckych zmien podniku. Práca je rozdelená do 6 kapitol, ktoré sa následné delia na podkapitoly. Po úvodnom predstavení spoločnosti nasleduje spracovaná strategická analýza, ktorá obsahuje analýzu vonkajšieho potenciálu pivovarníckeho odvetvia a analýza vnútorného potenciálu oceňovaného podniku. Finančná analýza informuje o celkovom finančnom zdraví podniku a nedávnych finančných výsledkov v porovnaní s konkurenciou. Generátory hodnoty a finančný plán predstavuje analýzu základných hodnototvorných faktorov, ktoré slúžia k samotnému výnosovému oceneniu podniku metódou diskontovaných peňažných tokov vo variante Entity a kapitalyzovaných čistých výnosov pri prepočte výnosovej hodnoty paušálnou metódou.
Vedoucí práce: Jaroslav Brada
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses