Analýza nezaměstnanosti mladých v České republice - Šleisová, Jaroslava; Miskolczi, Martina; Antovová, Michaela; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu nezaměstnanosti mladých lidí ve věku do 29 let v České republice v rozmezí let 2003--2013. Právě ti patří v posledních letech mezi ohrožené skupiny na trhu práce. Z věkové skupiny mladých byli dále vybráni nezaměstnaní absolventi vysokých škol, kteří byli zkoumáni podle rozdílnosti dosaženého vzdělání na vysoké škole a podle doby od ukončení studia, po kterou jsou evidováni na Úřadu práce České republiky. Vývoj nezaměstnanosti nejvíce ovlivnila ekonomická krize, kdy došlo k výraznému zvýšení nezaměstnanosti ve všech věkových skupinách a kdy mladí lidé ve věku 20--29 let patří mezi nejohroženější věkové skupiny na trhu práce, což může být způsobeno neochotou firem zaměstnávat pracovníky bez zkušeností. Vývoj nezaměstnanosti absolventů se po ekonomické krizi zhoršil. Nejvíce nezaměstnaných absolventů bylo v období do půl roku po absolvování.
Vedoucí práce: Martina Miskolczi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses