Vybrané charakteristiky trhu práce v súvislosti so starnutím populácie - Janáková, Katarína (2015)
Cieľom bakalárskej práce je porovnať trh práce so zameraním na starnutie populácie vo vybraných krajinách strednej Európy (Česká republika, Rakúsko a Slovensko). Okrem ekonomického a demografického názvoslovia práca ďalej skúma vývoj populácie a vývoj na trhu práce vo vybraných krajinách v období 2000 až 2014. Analýza preukázala, že vo všetkých pozorovaných krajinách je viditeľný aspekt starnutia populácie v dôsledku poklesu pôrodnosti a predlžovaniu strednej dĺžky života. Na trhu práce bude čoraz väčšie zastúpenie populácie vo veku 50+ a preto je skúmaná problematika v závere doplnená návrhovou časťou vyplývajúcou z programov zahrnutých pod názvom age management.