Testování statistických hypotéz na sportovních datech - Černý, Jakub; Malá, Ivana, 1962-; Čabla, Adam, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Práce je založena na empirickém zkoumání sázkových kurzů šesti vybraných, celosvětově působících, sázkových kanceláří. Metodou testování statistických hypotéz ověřuje podobnost predikcí fotbalových utkání pěti nejlepších světových soutěží a jejich shodu s reálnými výsledky. Bylo prokázáno, že sledované kanceláře předpovídají výsledky zápasů shodně, ale od reálných výsledků se statisticky významně liší. Ve druhé části jsou sázkové kanceláře experimentálně postaveny do role sázejících, a je sledována jejich potenciální ziskovost. Ta je spolu se střední čtvercovou chybou predikce ukazatelem prediktivní kvality sázkové kanceláře, ze které nejlépe vycházejí společnosti Bet365 a BetVictor. Analýza sázkařského deníku kurzově-sázkového investičního poradenství Fortel servis v poslední části práce je důkazem, že sázkové kanceláře mohou být dlouhodobě poráženy, což byl také jeden z cílů práce.
Vedoucí práce: Ivana Malá
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: statistika a ekonometrie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses