Význam a vývoj zátěžových testů bank v ČR a EU - Štorkánová, Lenka; Radová, Jarmila; Matejašák, Milan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Diplomová práce se zabývá procesy zátěžového testování bankovních institucí v České republice a v Evropské unii. V souvislosti se zátěžovými testy je zde představena problematika finanční stability. Cílem je představit jednotlivé metody testování a jejich aplikaci na bankovní praxi. První část pojednává o finanční stabilitě, jakožto podmínce zdravého finančního systému jednotlivých zemí. Kapitola zahrnuje metodiku a sledování ukazatelů finanční stability v České republice. Na to navazuje definice zátěžových testů jako takových a popis jednotlivých metod, fází a postupů stresového testování bankovních domů v druhé části práce. Závěrečná část pojednává a aplikaci daných postupů zátěžových testů na bankovní praxi nejen v České republice a Českou národní banku, ale také na úrovni Evropské unie a Evropského orgánu pro bankovnictví.
Vedoucí práce: Jarmila Radová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: bankovnictví a pojišťovnictví [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses