Analýza indexu hospodářského zatížení v ČR a SR - Čechová, Adriana; Miskolczi, Martina; Langhamrová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Cílem této bakalářské práce bylo zjistit, jak se vyvíjí ekonomické zatížení v České republice a na Slovensku od roku 1990 do současnosti a z výsledků oficiálních projekcí analyzovat také předpokládaný vývoj do budoucna. Za použití statistických indexů (index hospodářského, šedého a zeleného zatížení) bylo dokázáno, že míra zatížení se v obou zemích postupně od roku 1990 zvyšuje a v budoucnu by měl tento trend pokračovat. V České republice podle všeho bude situace příznivější než na Slovensku, kde enormně vzroste počet a podíl seniorů.
Vedoucí práce: Martina Miskolczi
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses