Výběr akcií z pohledu hodnotového investování - Slánský, Filip (2015)
Bakalářská práce zkoumá celý proces výběru akcií. V první teoretické části je kladen důraz na důležitost investování, ať už v osobním nebo firemním prostředí. Je vysvětlen princip screeningu akciových trhů a popsání hlavních parametrů vstupujících do screeningu. Dále je zde popsán model DCF, jako nástroj ohodnocení investice, a popsány všechny jeho součásti (náklady kapitálu, cashflow, růst a samotný výpočet hodnoty). V druhé praktické části je proveden screening v prostředí NYSE (New York Stock Exchange). Z výsledků je vybraná společnost National Oilwell Varco, Inc. (NOV), na které je provedeno ohodnocení modelem DCF, včetně potřebné úpravy účetních informací pro co nejpřesnější výpočet. Závěr praktické části obsahuje rozhodnutí, zda by daná společnost byla vhodnou investicí podle konceptu bezpečnostního polštáře, zamyšlení nad možnými nedostatky výpočtů a shrnutí zjištěných poznatků s doporučením do budoucna.