Výběr akcií z pohledu hodnotového investování - Slánský, Filip; Pošta, Vít, 1980-; Makovský, Petr, 1985-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Bakalářská práce zkoumá celý proces výběru akcií. V první teoretické části je kladen důraz na důležitost investování, ať už v osobním nebo firemním prostředí. Je vysvětlen princip screeningu akciových trhů a popsání hlavních parametrů vstupujících do screeningu. Dále je zde popsán model DCF, jako nástroj ohodnocení investice, a popsány všechny jeho součásti (náklady kapitálu, cashflow, růst a samotný výpočet hodnoty). V druhé praktické části je proveden screening v prostředí NYSE (New York Stock Exchange). Z výsledků je vybraná společnost National Oilwell Varco, Inc. (NOV), na které je provedeno ohodnocení modelem DCF, včetně potřebné úpravy účetních informací pro co nejpřesnější výpočet. Závěr praktické části obsahuje rozhodnutí, zda by daná společnost byla vhodnou investicí podle konceptu bezpečnostního polštáře, zamyšlení nad možnými nedostatky výpočtů a shrnutí zjištěných poznatků s doporučením do budoucna.
Vedoucí práce: Vít Pošta
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses