Finanční náročnost přípravy mladých hráčů ve sportovních hrách - Lukášová, Tereza (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem financování mladých basketbalistů. V práci jsou analyzovány náklady, které musí být hrazeny v souvislosti se zajišťováním basketbalové přípravy. Na problematiku je nahlédnuto jak z pohledu klubů tak domácností. Rozebrány jsou jejich rozdílné struktury nákladů. Práce obsahuje také celkovou kalkulaci výdajů, které je nutné průměrně do mladého hráče investovat. Výsledkem této práce je vyhodnocení dvou hypotéz, které byly stanoveny. Jedna se týká rostoucího trendu nákladů se zvyšujícím se věkem hráčů a druhá poměru mezi náklady, které hradí klub a které domácnosti.