Měnová politika Federálního rezervního systému ve finanční a hospodářské krizi 21. století - Zemanová, Lenka; Houštecký, Martin; Dvořák, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato bakalářská práce se zabývá měnovou politikou, kterou aplikoval Federální rezervní systém v období finanční krize, za jejíž počátek se považuje rok 2007. V teoretické části je zmíněna definice měnové politiky a jejích nástrojů, dále fakta o Federálním rezervním systému. Práce stručně popisuje i vznik krize. Dále je věnována pozornost samotným nástrojům, a to nástrojům pro dodávání likvidity do finančního sektoru a komunikaci s veřejností. V práci je rovněž rozebíráno kvantitativní uvolňování, jeho principy, etapy a dopady na bilanci Federálního rezervního systému. V poslední části práce je stručně analyzován vliv měnové politiky na ekonomiku Spojených států amerických.
Vedoucí práce: Martin Houštecký
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses