Využití kvantitativních nástrojů pro podporu rozhodování v obchodní firmě případová studie - Šašmová, Nicole; Zouhar, Jan, 1982-; Bíza Bisová, Sára; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Práce se zabývá aplikací kvantitativních nástrojů v praxi na internetový obchod české firmy. Předmětem práce jsou tři analýzy, které zkoumají spotřebitelské chování. Jedná se o analýzu dopadu slevových akcí na tržby, analýzu nejvlivnějších měst a analýzu nejužitečnějšího webového média. Je zde využito vícenásobné lineární regrese s časovými řadami, analýzy stochastické hranice produkčních možností, vícekriteriálního hodnocení variant a maximálně pravděpodobného kompromisního řešení. Data jsou získána z interního softwaru firmy HELIOS Orange, Google Analytics a část dat jsem zpracovávala sama. Pro získání výsledků je využitý ekonometrický software STATA 11 SE a MS Excel 2013. Závěr práce obsahuje interpretaci výsledků a výstup práce tvoří sadu doporučení pro firmu.
Vedoucí práce: Jan Zouhar
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses