Porovnanie účtovného zobrazenia dotácií v organizáciách verejného sektora Českéj republiky a Slovenskéj republiky - Dadejová, Jana (2015)
Predmetom tejto bakalárskej práce je porovnanie účtovného zobrazenia dotácií v organizáciách verejného sektora v Českej republike a na Slovensku. Práca je rozdelená na tri teoretické časti. Prvá časť je zameraná na definíciu verejného sektora, jeho členenie v Českej a Slovenskej republike a následnú komparáciu oboch systémov. Druhá časť je venovaná pravidlám hospodárenia subjektov verejnej správy a ich porovnanie v oboch krajinách. Posledná časť sa zaoberá účtovným zobrazením dotácií vo vybraných účtovných jednotkách, a to v príspevkových, rozpočtových organizáciách a v obciach a krajoch. V závere poslednej kapitoly sú zhrnuté rozdiely v účtovaní dotácií v ČR a SR.