Porovnanie účtovného zobrazenia dotácií v organizáciách verejného sektora Českéj republiky a Slovenskéj republiky - Dadejová, Jana; Svoboda, Michal, 1983-; Zakhar, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Predmetom tejto bakalárskej práce je porovnanie účtovného zobrazenia dotácií v organizáciách verejného sektora v Českej republike a na Slovensku. Práca je rozdelená na tri teoretické časti. Prvá časť je zameraná na definíciu verejného sektora, jeho členenie v Českej a Slovenskej republike a následnú komparáciu oboch systémov. Druhá časť je venovaná pravidlám hospodárenia subjektov verejnej správy a ich porovnanie v oboch krajinách. Posledná časť sa zaoberá účtovným zobrazením dotácií vo vybraných účtovných jednotkách, a to v príspevkových, rozpočtových organizáciách a v obciach a krajoch. V závere poslednej kapitoly sú zhrnuté rozdiely v účtovaní dotácií v ČR a SR.
Vedoucí práce: Michal Svoboda
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: účetnictví a finanční řízení podniku [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses