Využití památkového objektu pro výrobu filmových a televizních děl - Státní zámek Sychrov - Kubáček, Ondřej; Hanzlík, Jan, 1979-; Kouba, Vojtěch, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
Cílem této bakalářské práce je zmapovat filmařské aktivity na konkrétním památkovém objektu, kterým je státní zámek Sychrov v Libereckém kraji. V teoretické části budou nejprve definovány pojmy spojené s procesem vzniku filmu, dále popsána historie a vývoj samotného zámku a přilehlého areálu a v neposlední řadě budou zmíněna filmová a televizní díla, která se na Sychrově natáčela. V praktické části dojde ke zhodnocení ekonomického přínosu filmového průmyslu ve vztahu k zámku v posledních letech, jeho podílu na celkových výnosech tohoto památkového objektu v porovnání s návštěvnickým provozem a dalšími výdělečnými aktivitami. Tyto údaje budou zároveň porovnány s údaji ze zahraničního památkového objektu, Blenheimského paláce. Závěrečná část se bude věnovat i vedlejšímu efektu filmových děl, a to nepřímé mapování vývoje prohlídkové instalace a stavu exteriérů zachycených ve filmech lokální i zahraniční produkce vzniklých v průběhu několika desítek let.
Vedoucí práce: Jan Hanzlík
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: arts management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses