Finanční konglomeráty v EU a v ČR - Juchnovecová, Ksenia (2015)
Bakalářská práce charakterizuje finančních konglomeráty a jejich působení v rámci Evropské unie a v České republice. Nejprve se jedná o vymezení finančního konglomerátu pomocí definic s následnou charakteristikou právní úpravy jak v rámci EU, tak i v rámci ČR. Následně jsou vysvětleny motivy vzniku finančních konglomerátů spolu se specifiky regulace a dohledu nad těmito skupinami. V rámci regulace a dohledu je následně charakterizován institut koordinátora a jsou vymezena pravidla pro stanovení kapitálové přiměřenosti. V poslední části práce jsou poznatky aplikovány na finanční konglomerát OP Pohjola Group a PPF Group, s krátkým přesahem do působení General Electric v rámci ČR.