Finanční konglomeráty v EU a v ČR - Juchnovecová, Ksenia; Blahová, Naďa, 1958-; Kaimova, Nadira; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Bakalářská práce charakterizuje finančních konglomeráty a jejich působení v rámci Evropské unie a v České republice. Nejprve se jedná o vymezení finančního konglomerátu pomocí definic s následnou charakteristikou právní úpravy jak v rámci EU, tak i v rámci ČR. Následně jsou vysvětleny motivy vzniku finančních konglomerátů spolu se specifiky regulace a dohledu nad těmito skupinami. V rámci regulace a dohledu je následně charakterizován institut koordinátora a jsou vymezena pravidla pro stanovení kapitálové přiměřenosti. V poslední části práce jsou poznatky aplikovány na finanční konglomerát OP Pohjola Group a PPF Group, s krátkým přesahem do působení General Electric v rámci ČR.
Vedoucí práce: Naděžda Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses