Využití počítačového vidění v systémech managementu kvality. - Nguyen, Cuong Manh (2015)
V bakalářské práci si beru za cíl přiblížení oboru počítačového vidění a jeho možného využití v managementu kvality. Hlavním důvodem k vytvoření této práce je dokázání, že tyto jednoduché metody kontroly za pomocí počítače si může dovolit i začínající podnikatelé ve výrobním sektoru. Dále porovnávám metodu kontroly za pomocí počítačového vidění s metodou kontroly za pomocí lidské práce. Při čemž se především zaměřuji na nákladovost zavedení a provozu obou metod, na rychlost splnění úkolu a na přesnost a výskyt chyb ve výsledcích způsobené měřící metodou. K tomu využiji praktickou simulaci kontrolní stanice ve smyšlené výrobní lince. Jednoduchý úkol bude postupně zpracován oběma metodami a na základě reálných výsledků budou dále porovnávány. Základním předpokladem pro vytvoření simulace s vypovídajícími výsledky je pochopení podstaty problému.