Využití počítačového vidění v systémech managementu kvality. - Nguyen, Cuong Manh; Plášková, Alena, 1949-; Urban, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2015)
V bakalářské práci si beru za cíl přiblížení oboru počítačového vidění a jeho možného využití v managementu kvality. Hlavním důvodem k vytvoření této práce je dokázání, že tyto jednoduché metody kontroly za pomocí počítače si může dovolit i začínající podnikatelé ve výrobním sektoru. Dále porovnávám metodu kontroly za pomocí počítačového vidění s metodou kontroly za pomocí lidské práce. Při čemž se především zaměřuji na nákladovost zavedení a provozu obou metod, na rychlost splnění úkolu a na přesnost a výskyt chyb ve výsledcích způsobené měřící metodou. K tomu využiji praktickou simulaci kontrolní stanice ve smyšlené výrobní lince. Jednoduchý úkol bude postupně zpracován oběma metodami a na základě reálných výsledků budou dále porovnávány. Základním předpokladem pro vytvoření simulace s vypovídajícími výsledky je pochopení podstaty problému.
Vedoucí práce: Alena Plášková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2016
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2016
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses