Vývoj úmrtnosti v České republice - Bonnová, Michaela (2015)
Bakalářská práce sleduje úmrtnost v České republice během období 1920--2013. Cílem této práce je analýza vývoje ukazatelů spojených s úmrtností a jejich souvislost s historickými událostmi. Na počátku práce jsou tyto ukazatele vysvětleny a je nastíněn postup při jejich výpočtu. Dále je zobrazen a zanalyzován vývoj obecné a standardizované míry úmrtnosti, specifických měr úmrtnosti, mužské nadúmrtnosti, kojenecké a novorozenecké úmrtnosti, střední délky života a ukazatelů týkajících se sebevražednosti. Práce nastiňuje také předpokládaný budoucí vývoj naděje dožití při narození podle prognóz ČSÚ.