Vývoj úmrtnosti v České republice - Bonnová, Michaela; Fiala, Tomáš, 1953-; Šimpach, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Bakalářská práce sleduje úmrtnost v České republice během období 1920--2013. Cílem této práce je analýza vývoje ukazatelů spojených s úmrtností a jejich souvislost s historickými událostmi. Na počátku práce jsou tyto ukazatele vysvětleny a je nastíněn postup při jejich výpočtu. Dále je zobrazen a zanalyzován vývoj obecné a standardizované míry úmrtnosti, specifických měr úmrtnosti, mužské nadúmrtnosti, kojenecké a novorozenecké úmrtnosti, střední délky života a ukazatelů týkajících se sebevražednosti. Práce nastiňuje také předpokládaný budoucí vývoj naděje dožití při narození podle prognóz ČSÚ.
Vedoucí práce: Tomáš Fiala
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses