Hypotéční úvěry a jejich financování - Klimakov, Anton (2015)
Tato bakalářská práce je zaměřena na financování hypotéky v České Republice. Na začátku se zabývá základní charakteristikou hypotéčního úvěru, jeho vývojem v posledních letech, jeho různými typy a podmínkami poskytováni. Následně další část popisuje průběh vyřízení hypotéčního úvěru a všechny jeho výhody a nevýhody. Poslední část bakalářské práce je zaměřena na analýzu jednotlivých bank, poskytujících hypotéční úvěry a zjištění nejlepší možnosti financování bydlení z pohledu klienta na příkladu.