Rodinné chování obyvatel České republiky - Porcalová, Barbora (2015)
Tato bakalářská práce je zaměřena na demografickou analýzu změn v rodinném chování obyvatel České republiky, a to zejména před a po roce 1989. V první části práce jsou vymezeny pojmy týkající se rodiny a rodinného chování. Vedle toho je zde také popsán historický vývoj rodiny a důležité vlivy na změny v populačním myšlení. Analytická část práce se zaobírá jednotlivými ukazateli, jako jsou porodnost, potratovost, sňatečnost a rozvodovost a jejich demografickým srovnáním v čase. Třetí část je věnována současným trendům ovlivňujícím rodinné chování a závěrečná čtvrtá část nastiňuje klíčové důsledky změn v rodinném chování a také ukazuje předpokládaný budoucí vývoj.