Rodinné chování obyvatel České republiky - Porcalová, Barbora; Langhamrová, Jitka, 1958-; Šimková, Martina, 1987-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2015)
Tato bakalářská práce je zaměřena na demografickou analýzu změn v rodinném chování obyvatel České republiky, a to zejména před a po roce 1989. V první části práce jsou vymezeny pojmy týkající se rodiny a rodinného chování. Vedle toho je zde také popsán historický vývoj rodiny a důležité vlivy na změny v populačním myšlení. Analytická část práce se zaobírá jednotlivými ukazateli, jako jsou porodnost, potratovost, sňatečnost a rozvodovost a jejich demografickým srovnáním v čase. Třetí část je věnována současným trendům ovlivňujícím rodinné chování a závěrečná čtvrtá část nastiňuje klíčové důsledky změn v rodinném chování a také ukazuje předpokládaný budoucí vývoj.
Vedoucí práce: Jitka Langhamrová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses