Řízení výkonnosti inovující firmy ve vazbě na strategii - Beran, Jiří (2014)
Předkládaná práce se věnuje řízení českých firem na trzích, kde jsou časté inovace klíčové pro úspěch. Teoretická část práce se soustředí na metodiky dostupné pro strategické řízení a pro řízení inovací, které management může v praxi používat. V teoretické části je také zahrnutý stručný popis českého inovačního prostředí, zaměřený především na vzdělání a na směřování finančních toků. Na teoretickém základě jsou pak prezentovány výsledky výzkumu. Ten je založen na strukturovaných rozhovorech s topmanažery českých inovačních firem a návazných dotaznících. Informace získané z dotazníků jsou zkombinovány s ekonomickými výsledky firem a jsou nalézány vzájemné závislosti. Práce také obsahuje seznam pěti doporučení založených na výsledcích výzkumu a směrovaných k podnikové manažerské praxi.