Řízení výkonnosti inovující firmy ve vazbě na strategii - Beran, Jiří; Neumaierová, Inka, 1960-; Švejda, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Předkládaná práce se věnuje řízení českých firem na trzích, kde jsou časté inovace klíčové pro úspěch. Teoretická část práce se soustředí na metodiky dostupné pro strategické řízení a pro řízení inovací, které management může v praxi používat. V teoretické části je také zahrnutý stručný popis českého inovačního prostředí, zaměřený především na vzdělání a na směřování finančních toků. Na teoretickém základě jsou pak prezentovány výsledky výzkumu. Ten je založen na strukturovaných rozhovorech s topmanažery českých inovačních firem a návazných dotaznících. Informace získané z dotazníků jsou zkombinovány s ekonomickými výsledky firem a jsou nalézány vzájemné závislosti. Práce také obsahuje seznam pěti doporučení založených na výsledcích výzkumu a směrovaných k podnikové manažerské praxi.
Vedoucí práce: Inka Neumaierová
Disertační práce (Ph.D.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor disert. práce]; disertace; dissertations