Rozpočtová politika vlády ČR v letech 2008-2013 - Píchalová, Nikol; Ochrana, František, 1952-; Maaytová, Alena; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Diplomová práce se zabývá analýzou příjmové a výdajové stránky státního rozpočtu, státního deficitu a veřejného dluhu v letech 2008-2013 v návaznosti na dopady finanční krize a přijímané vládní opatření. Dále se věnuje procesu implementace cílově orientovaného rozpočtování do rezortu Ministerstva obrany taktéž za období 2008-2013. První část práce je věnována teoretických východiskům rozpočtového procesu a výčtu základních rozpočtových metod. Druhá část se již zabývá státním rozpočtem, konkrétní analýzou příjmů a výdajů včetně státního deficitu a veřejného dluhu. V poslední části je popsán průběh implementace cílově orientovaného rozpočtování do rezortu Ministerstva obrany a vyhodnocení základních problémů s implementací spojených. V závěru práce je provedena syntéza získaných poznatků a jsou stanoveny závěry a doporučení.
Vedoucí práce: František Ochrana
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses