Postavení sportu v ekonomice EU - Honcová, Martina (2014)
Diplomová práce se zabývá postavením sportu na úrovni Evropské unie a jejího členského státu, České republiky. Práce se snaží představit institucionální rámec sportu a jeho zakotvení v právních a jiných dokumentech EU a ČR, jeho význam pro společnost, podíl sportu na tvorbě makroekonomických ukazatelů, jako je zaměstnanost, HDP, přidaná hodnota, apod., a způsob a vývoj výše financování sportu na obou úrovních.