Možnosti financování stáří v České republice a Ruské federaci - Borodenko, Vita (2014)
Diplomová práce se zabývá penzijními systémy, které fungují na území České republiky a Ruské federace a srovnáním dostupných produktů vhodných k zajištění si vyšší životní úrovně ve stáří. V úvodní kapitole je nejprve rozebrán demografický vývoj. Následuje rozbor současného stavu důchodového systému s důrazem na aktuálně prováděné změny. Cílem této práce je na modelových příkladech prezentovat rozdíly v možnostech zabezpečení se na stáří v obou zemích.