Inovace v konstrukci pojištění automobilů na českém pojistném trhu - Kindermann, Ota (2015)
Pojištění automobilů představuje pro pojišťovny významný segment na pojistném trhu. Základními produkty tykající se pojištění automobilů jsou pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla (též nazýváno jako povinné ručení) a havarijní pojištění. Zejména povinné ručení prochází v posledních letech řadou změn a cílem této bakalářské práce je tyto inovace zanalyzovat a srozumitelně popsat. Práci jsem rozdělil do pěti základních částí. Nejprve se věnuji produktům, které souvisejí s pojištěním automobilů. Druhá a třetí část se zabývá povinným ručením a havarijním pojištěním, především se zaměřením na konstrukci těchto pojištění. Rozebrána jsou i doplňková připojištění, která jsou dostupná na trhu. Čtvrtá kapitola popisuje nové produkty na pojistném trhu automobilů a poslední kapitola se zabývá současnou situací na pojistném trhu automobilů v České republice.