Inovace v konstrukci pojištění automobilů na českém pojistném trhu - Kindermann, Ota; Ducháčková, Eva, 1958-; Hanzlík, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Pojištění automobilů představuje pro pojišťovny významný segment na pojistném trhu. Základními produkty tykající se pojištění automobilů jsou pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla (též nazýváno jako povinné ručení) a havarijní pojištění. Zejména povinné ručení prochází v posledních letech řadou změn a cílem této bakalářské práce je tyto inovace zanalyzovat a srozumitelně popsat. Práci jsem rozdělil do pěti základních částí. Nejprve se věnuji produktům, které souvisejí s pojištěním automobilů. Druhá a třetí část se zabývá povinným ručením a havarijním pojištěním, především se zaměřením na konstrukci těchto pojištění. Rozebrána jsou i doplňková připojištění, která jsou dostupná na trhu. Čtvrtá kapitola popisuje nové produkty na pojistném trhu automobilů a poslední kapitola se zabývá současnou situací na pojistném trhu automobilů v České republice.
Vedoucí práce: Eva Ducháčková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses