Zemní plyn jako budoucí energetický zdroj Evropy? - Lopour, Miroslav; Kovačovská, Lenka, 1982-; Vacek, Vladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2014)
Téma uplatnění plynových elektráren v energetickém mixu bylo velkou otázkou minulého desetiletí. Zemní plyn se měl stát náhradou energie z uhlí při výrobě elektřiny. Dnes však moderní plynové elektrárny stojí a svým investorům přinášejí značné ztráty. Práce popisuje jak k této situaci došlo, jaké jsou její důsledky a jaké faktory jsou klíčové pro budoucí uplatnění těchto zdrojů.
Vedoucí práce: Lenka Kovačovská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses