Komparácia štátneho rozpočtu ČR a SR v rokoch 2002-2013 - Reich, Róbert (2015)
Cieľom tejto bakalárskej práce je porovnanie plnenia štátnych rozpočtov ČR a SR v sledovanom období rokov 2002-2013. Práca je zložená z teoretickej časti, ktorá je zameraná na vymedzenie základných pojmov týkajúcich sa štátneho rozpočtu, rozpočtový proces a politiku, funkcie štátneho rozpočtu, rozpočtovú skladbu a na porovnanie prípravného a legislatívneho procesu štátneho rozpočtu v ČR a SR. Praktická časť práce pozostáva z analýzy plnenia rozpočtov príjmov a výdajov v rámci vybraných kapitol štátneho rozpočtu v rokoch 2002-2013 a z porovnania jednotlivých rozpočtov v ČR a SR navzájom.