Potenciální sjednocení sazeb DPH v ČR - Kučerová, Michaela; Kubátová, Květa, 1952-; Morávková, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2015)
Tato diplomová práce se zabývá analýzou sazeb daně z přidané hodnoty (DPH) z pohledu příjmů státního rozpočtu, dopadů na rozdělení příjmů ve společnosti a nákladů státního i soukromého sektoru. Mým cílem bylo zjistit, zda jednotná sazba DPH je z hlediska stanovených faktorů vhodnější pro aplikaci v České republice oproti jiným systémům sazeb DPH. V první části práce se snažím vysvětlit základní principy DPH a sazeb DPH. V následující kapitole se zaměřuji na vývoj legislativy upravující oblast DPH na úrovni EU a České republiky od roku 1993 do současnosti. V třetí části práci se zabývám komparativní analýzou systému DPH v České republice a Evropské Unii se zaměřením na sazby DPH a osvobození. V poslední části práce již pomocí vícekriteriální analýzy zjišťuji, zda mnou stanovené hypotézy ohledně systémů sazeb DPH je možné potvrdit, či vyvrátit.
Vedoucí práce: Květa Kubátová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses