Účetnictví věrnostních programů - Dvořáková, Iva (2014)
Diplomová práce s zabývá účetnictvím zákaznických věrnostních programů s důrazem na stranu provozovatele. V práci jsou zkoumány účetní postupy Mezinárodních standardů účetního výkaznictví ve vztahu k věrnostním programům a jejich případná aplikace v účetnictví vedeném dle českých předpisů. Práce analyzuje možnosti účtování a vykazování věrnostních programů s ohledem na jejich druhy. Teoretické poznatky jsou porovnávány s vykazováním věrnostních programů v české účetní praxi. Práce se zabývá též daňovými aspekty realizace věrnostních programů zejména z pohledu jejich provozovatelů.